Mijn Urtse dag

Carnaval in Eindhoven

Mijn Urtse dag

Het belooft een buitengewoon epische vrijdag vandaag te gaan worden, gevuld met de excentrieke festiviteiten van carnaval in Lampegat. Ik zit momenteel nog thuis en bouw een stevig fundament voor de dag met niet één, niet twee, maar drie gebakken eitjes met spek. Als dat geen culinaire overdaad is, dan weet ik het ook niet meer. De toevoeging van enkele perfect gezette cappuccino’s en een verfrissend glas jus d’orange is natuurlijk essentieel om mijn energieniveau op peil te houden voor de komende dolle avonturen. Bedankt Lampegatse Chef kok voor je adviezen.

Terwijl ik mijn ontbijt naar binnen werk, moet ik toegeven dat de geur van het gebakken spek mijn keuken transformeert tot een ware culinaire oase. Wie heeft er nog behoefte aan dure parfums als je de onweerstaanbare geur van spek in huis hebt?

Na het genot van mijn drievoudig spekfestijn plan ik om tegen 11:11 uur de comfortabele omhelzing van mijn bank vaarwel te zeggen en me te wagen aan de chaos van het carnavalscentrum van Lampegat. Maar natuurlijk niet zonder mijn meest extravagante carnavalsoutfit aan te trekken, compleet met een oranje blauwe shawl.

 

Mijn eerste bestemming is bij D’n Schuur, waar ik me verheug op het delen van oppervlakkige gesprekken onder het genot van lekker koud biertje met de stalmeesters. Ach, wie houdt er niet van het gevoel van een plakkerige barvloer onder je schoenzolen?

Na een korte sessie van sociale verplichtingen, ben ik van plan om een zogenaamd ‘oriëntatierondje’ te maken door het carnavalsgeweld. Misschien breng ik een bezoek aan het beruchte “3 Uurkes Vurraf” op het Stadhuisplein, waar ik me kan laten bedelven onder een lawine van confetti en schreeuwerige carnavalsmuziek. Of misschien dwaal ik gewoon doelloos rond door Stratumseind, in de hoop een glimp op te vangen van een verdwaalde carnavalsprins, prinses of Harry Potter.

 

Maar wacht, er is meer! Ik heb plotseling het briljante idee gekregen om het docentenbal bij Alstad bij te wonen. Wat een geniale manier om mijn vroegere collega’s te ontmoeten en te herinneren aan de gloriedagen van het onderwijs, terwijl we ons wanen in een zee van flauwe grappen en onderwijsgerelateerde roddels. Wie zei er ook alweer dat het leven na het onderwijs saai zou zijn?

Na een dag vol oppervlakkig vertier en schijnbare gezelligheid, zal ik er in elk geval voor zorgen dat ik mezelf verantwoordelijk gedraag en geen voertuigen bestuur onder invloed van het ietwat lauwe bier dat ik eerder op de dag heb genuttigd. Want laten we eerlijk zijn, niets verpest een carnavalsfeest sneller dan een confrontatie met de lokale politie.

 

Dus, beste mede-feestgangers, ik wens jullie allemaal een dag vol schijnheilige glimlachen, oppervlakkige gesprekken en misschien zelfs een vleugje sarcasme. Geniet van het carnaval, maar vergeet niet om het respectvol te vieren. En wie weet, misschien kom ik je wel tegen bij D’n Schuur, of Alstad, of ergens tussenin, terwijl we ons laten meeslepen door de krankzinnige gekte van het Lampegatse carnaval.

 

 

Salaai !

 

Leon