De voorbeidingen in Lampegat 2024

Carnaval in Eindhoven

De voorbeidingen in Lampegat 2024

Het Lampegatse Carnaval nadert met rasse schreden en de stad gonst van bedrijvigheid. Op verschillende iconische locaties wordt koortsachtig gewerkt aan de voorbereidingen voor dit jaarlijkse festijn dat ons allen verenigt in een zee van kleur, muziek en gezelligheid.
Een van de bruisende hotspots van het carnaval is het Stadhuisplein, waar de opbouw van de Bavaria biertent in volle gang is. Hier, onder het toeziend oog van de imposante historische gebouwen, zal straks het goudgele gerstenat rijkelijk vloeien en worden er herinneringen gemaakt die een leven lang meegaan.
 
Bij de Paterskerk, verrijst een bijzonder sfeervolle tent met de naam ‘D’n Schuur‘. Een plek waar carnavalsvierders samen zullen komen om te genieten van de warme ambiance, de aanstekelijke muziek en natuurlijk het gezelschap van vrienden en mede-feestgangers.
Op de Markt wordt een imposante grote tent opgetrokken, klaar om de massa’s feestvierders te verwelkomen. Hier zal het hart van het carnaval kloppen, met uitbundige optredens, opzwepende beats en een atmosfeer die doordrenkt is van leut en jolijt.
 
Op het Begijnhof wordt een intiemere sfeer gecreëerd met een kleinere tent, die desondanks zeker niet onderdoet voor de grotere feestlocaties. Hier vinden degenen die de voorkeur geven aan een iets minder drukke setting hun plekje om te genieten van het carnaval op hun eigen tempo.
En wie kan de legendarische Salon op het Plein vergeten? Deze tent, die elk jaar weer een baken van gezelligheid en vermaak is, zal ook dit jaar zijn deuren openen voor iedereen die deel wil uitmaken van de feestvreugde.
 
Niet alleen de mannen van diverse tentenfabrieken zwoegen onvermoeibaar om alles op tijd klaar te krijgen, maar ook de creatieve geesten achter de gezellige aankleding dragen bij aan de magische sfeer die het Lampegatse Carnaval zo uniek maakt.
En laten we de bierbrouwerij uit Brabant niet vergeten, die met toewijding en vakmanschap werkt aan het perfecte brouwsel dat ons dorst zal lessen tijdens de uitbundige festiviteiten.
Maar ook buiten de feesttenten bruist het van activiteit. Op het Stratumseind zijn de kroegen druk bezig met het aankleden van hun interieurs en gevels, zodat elke hoek van de stad doordrongen zal zijn van de carnavalssfeer.
 
En dan zijn er ook de Lampegatse verenigingen met de inzet van talloze vrijwillegers ook aan de voorbereidingen begonnen om een grandioos feestje te vieren.
Kortom, dankzij de tomeloze inzet van deze bijzondere groep mensen staat ons wederom een onvergetelijk carnavalsfeest te wachten. Laat de polonaise maar komen, het Lampegatse Carnaval is er klaar voor!
 
Stadhuisplein
Klik hier
Stadhuisplein
Klik hier
D,n Schuur
Op het plein bij de Patreskerk achter Pullman
Klik hier
Begijnhof
Onder aan de voet van de Catarinakerk
Klik hier
Salon op het Plein
KLIK HIER
Feesttent Markt
klik hier
Stratumseind
Harry Potter in town
klik hier
Werk aan de winkel
Click Here
Previous slide
Next slide