verenigingen

VERENIGINGEN

Carnaval in Eindhoven is niet alleen een gezellig feest op de pleinen, het kent ook veel vereningingen. Hierbij heeft bijna iedere vereniging een hoogheid, een prins of prinses, een eigen residentie en verzorgen ze hun eigen carnavalsavonden. De verenigingen die je in de binnenstad kan vinden, al dan niet met eigen residentie: De Bolhoedjes, PSV Carnaval, D’Haone, Niehaals, Met Staps en de Parterretrap.

2 vrolijke mensen met confetti tijdens eindhovens carnaval in het lampegat door rhbfoto

Carnaval in de wijken

Ook in de wijken van Eindhoven is het traditionele carnaval niet weg te denken. Zo vind je verspreid door de hele stad clubjes zoals de Lichtstadnarren, de Geinrapers, de Zotte Zwanen, de Kolderstralen, de Tongelreepers of de Scheerkwasten. Ook zijn er vele verenigingen die geen eigen feest meer organiseren (met de carnaval) maar wel graag geziene gasten zijn in het Lampegatse, denk bijvoorbeeld aan de Dommelkanters en de Deurzetters.

Vriendenclubjes

Carnaval kun je alleen instappen en je hebt in no-time vrienden voor het leven gemaakt. Zo zijn er ook vele vriendengroepen uitgegroeid tot carnavalsclubjes en andersom. Precies zoals je verwachten mag bij het feest waarin iedereen gelijk is, gezelligheid voorop staat en saamhorigheid hoogtij viert.

Voor de echte feestgangers is er vijf dagen lang van alles te doen in Lampegat. En voor de echte liefhebbers, zijn er zelfs van tevoren en de dag erna allerlei leuke feestjes en evenementen.