Wilhelminaplein

Carnaval Wilhelminaplein

Carnaval op het Wilhelminaplein biedt al jarenlang een uitstekende sfeer. En met de komst van de Salon op het plein, is dit alleen maar groter geworden. De weg naar het plein wordt al lang door de rasechte Lampegatter gevonden voor prachtige muziekske van een kapelleke, een band of traditionele Lampegatse carnavalsartiesten. Ouderwets genieten van carnaval in Eindhoven is op dit plein uitstekend te doen. Ontdek alles dat er te beleven valt!

SALON OP hET PLEIN.

Soms heb je even geen zin in de tent op de Markt of is Stratumseind te chaotisch. Soms is het fijn om ouderwets carnaval te vieren op de puurste manier. In dat geval is de Salon op de markt de perfecte manier om carnaval op het Wilhelminaplein te vieren.

Salon op het plein is een feestelijke tent met prachtige houten spanten. Geniet van sfeervolle muziek onder het genot van een lekker drankje. De tent is begonnen als initiatief om een gezellige plek te beginnen voor een wat ouder publiek. Als het centrum van de stad iets te druk wordt, is er altijd een leuke plek om even te ontsnappen in een ouderwets carnavalsgevoel.

OUDERWETS GENIETEN

Voor een ouderwets carnavalsgevoel is carnaval op het Wilhelminaplein dus ideaal. Het is dan ook niet raar dat de oudste carnavalsvereniging van Eindhoven hier te vinden is. PSV Carnaval is de oudste vereniging van Lampegat en te herkennen aan een boerenkiel, pet en sjaal. Met een informeel en gezellig karakter, zorgen ze altijd voor een fijn feestje.

Het kan ook zijn dat je op het Wilhelminaplein iemand in een olifantenmuts ziet. Dit is het kenmerkende hoofddeksel van carnavalsvereniging CV Wilhelmina. Het plein heeft dus veel karakter te bieden met het klassieke carnavalsgevoel als onweerstaanbare lokroep. Zelfs de Stadsprinses, Mina d’n Urste is er een van Wilhelmina!

HET AUTHENTIEKE LAMPEGAT

Voor een authentiek gevoel van carnaval in Eindhoven, is een bezoek aan het Wilhelminaplein dus ideaal. Vooral als je je wilt wanen in het Lampegat van vroeger, is het met de traditionele muziek een uiterst geschikte plek. Een inclusief carnaval betekent immers ook een plekje waar je even weg kunt gaan van jeugdige chaos.
Het is daarom fijn dat carnaval op het Wilhelminaplein zich even uit het centrum bevindt. Dit betekent overigens niet dat het een saaie bedoeling is. Integendeel, het is uiterst levendig en vooral keigezellig.

VOOR IEDEREEN

Ons platform is daarom voor iedereen, jong en oud, rijk of arm. Het prachtige idee van carnaval is dat het een volksfeest is en dat ieder volk volop mee kan genieten. We vinden het belangrijk dat iedereen actief kan bijdragen aan een leuk feest, zelfs als je nog niet helemaal bekend bent met carnaval. Sluit je dus aan bij het initiatief van carnaval in Eindhoven door het formulier in te vullen. Samen maken we van carnaval een nog leukere ervaring en delen we de vreugde.