Toilet

Carnaval D’ Haone

Carnaval D’Haone is het kloppend hart van het openbare carnaval in Lampegat. Overal waar carnavalsvereniging D’Haone komt, klinkt muziek en hangt er een gezellige sfeer. De vereniging heeft een rijke historie van meer dan 50 jaar en is te herkennen aan de rode Haone op hun pakske.
De vereniging is in 1966 opgericht met 3 doelstellingen: erkenning van de stadsprins, promotie van het openbaar carnaval en meer muziek in het Lampegat. Zo heeft D’Haone veel toegevoegd aan carnaval Eindhoven en organiseren ze tal van leuke evenementen.

CARNAVAL EINDHOVEN: VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Carnavalsvereniging D’Haone zet zich nog altijd in voor grootschalige evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het idee dat evenementen worden beperkt voor enkele verenigingen, gaat voor deze groep dus niet op. Daarom schijnen we met dit platform graag een warm licht op de vereniging en alles wat ze voor het carnavalsfeest in Lampegat betekenen.
Ook buiten het carnavalsseizoen om organiseert de vereniging genoeg leuke evenementen. Zo was er in juli van 2022 het Lampegat Tennis Open, een leuk feest met veel muziek en een zomers carnavalstintje. Maar wees niet bang, ook in de aanloop van en tijdens carnaval is er veel moois te beleven.

HAONE BOERE BLAOS FESTIJN

Twee weken voor carnaval Eindhoven is er het Haone Boere Blaos Festijn. Ieder jaar wordt het publiek uitgedaagd zich te kleden in een bepaald thema. Het is een avond vol gezelligheid en muziek, waarbij er een wisselbokaal is voor de best geklede kapel.
Daarnaast is er genoeg eten en drinken om met goede moed de dag tegemoet te gaan. Het festijn is bovendien geschikt voor de hele familie. Voor de allerkleinsten onder ons is er dan ook een DJ en een leuke workshop.

D’HAONE TIJDENS CARNAVAL

Tijdens carnaval zelf kun je ook genieten van de sferen die carnaval D’Haone met zich meebrengt. Blaasmuziek is iconisch voor carnaval en daarom mag het ook hier niet aan ontbreken. Zowel echte Lampegatters als nieuwkomers kunnen daarom volop genieten van muziek op verschillende locaties door Eindhoven.
De evenementen van D’Haone zijn toegankelijk voor iedereen en vormen het muzikale hart van Lampegat. Blijf dus op de hoogte van waar je de evenementen kunt vinden. Ook als je hier niet bij kunt zijn, biedt ons platform toch een manier om van de sfeer te genieten.

D’HAONE BRUNCH

Voor een gezellige sfeer en een goede bodem, kun je terecht bij D’Haone brunch op de Markt. Op de zondag kun je voor een voordelige prijs broodjes, ei en drank halen. Naast een stevige brunch, kun je er ook een gezellige ambiance vinden.
De brunch is een ideale manier om de dag goed te beginnen. Zo heb je de energie en de goede moed om ook op zondag Lampegat in te duiken. Carnaval met D’Haone maakt carnaval in Eindhoven voor iedereen leuker.

Toilet

Carnaval Toilet

Het vieren van carnaval en een toilet gaan hand in hand. Het bier vloeit natuurlijk rijkelijk en onvervalst in Lampegat, maar dit moet er helaas ook weer uit. Een toilet is niet altijd te vinden of gaat vaak gepaard met een flinke rij. Eindeloos wachten is niet altijd een optie, dus neemt de stad Eindhoven het initiatief om genoeg mobiele toiletten te plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk te gaan in het toilet van een café, maar voor de feestgangers in de tenten is dit niet altijd een optie.

HOGE NOOD

Tijdens carnaval in Eindhoven zie je veel kapellen en vloeit er veel bier. De een zorgt voor een hoge noot en de ander voor hoge nood. De mobiele carnaval toiletten zijn vaak buiten te vinden bij de tenten. De afgelopen jaren zijn er meer tenten bij gekomen, en de stad heeft als reactie ook het aantal openbare toiletten uitgebreid.
Heb je hoge nood en sta je in een tent? Dan is er een grote kans dat je bij het naar buiten lopen als snel een openbaar toilet vindt. Zo wordt het wildplassen tegengegaan en de stad schoon gehouden voor een gezellige sfeer. Wil je voor het gemak toch even wildplassen? Denk dan goed na, als je hierop betrapt wordt kan je dit namelijk €140,- kosten. Het is dus goedkoper even naar een openbaar toilet te lopen.

TOEZICHT EN BESCHIKBAARHEID

Twee weken voor carnaval Eindhoven is er het Haone Boere Blaos Festijn. Ieder jaar wordt het publiek uitgedaagd zich te kleden in een bepaald thema. Het is een avond vol gezelligheid en muziek, waarbij er een wisselbokaal is voor de best geklede kapel.
Voor mannen is er uiteraard het urinoir beschikbaar, voor het snel legen van de blaas. Dit is een van de grote voordelen van de man, maar dit betekent niet dat vrouwen benadeeld moeten worden. Daarom zorgt de organisatie ook voor tal van openbare damestoiletten tijdens carnaval. Zo kunnen ook de dames volop genieten van carnaval en proosten op het leven.

EEN SANITAIR LAMPEGAT

Tijdens carnaval in Eindhoven een toilet zoeken in het openbaar hoeft dus geen enkel probleem te zijn. Zowel voor dames als voor heren zijn er genoeg sanitaire mogelijkheden. Maak hier dan ook handig gebruik van en houdt Lampegat sanitair.
‘Ze maken mij de pis niet lauw’ door niet te wildplassen in Lampegat. Houdt Eindhoven schoon en bespaar jezelf een flinke boete door tijdens carnaval een openbaar toilet te gebruiken. Of dit nu in het Stratumseind, Wilhelminaplein, de Bergen of op het stadhuisplein is.
Wil je nog meer genieten van carnaval in Eindhoven? Sluit je dan aan bij het platform en neem actief deel aan de mooie tradities en de gezellige sfeer door het formulier in te vullen.