De haone

programma d'haone 2024

Carnaval D’ Haone

Carnaval D’Haone is het kloppend hart van het openbare carnaval in Lampegat. Overal waar carnavalsvereniging D’Haone komt, klinkt muziek en hangt er een gezellige sfeer. De vereniging heeft een rijke historie van meer dan 50 jaar en is te herkennen aan de rode Haone op hun pakske.
De vereniging is in 1966 opgericht met 3 doelstellingen: erkenning van de stadsprins, promotie van het openbaar carnaval en meer muziek in het Lampegat. Zo heeft D’Haone veel toegevoegd aan carnaval Eindhoven en organiseren ze tal van leuke evenementen.

CARNAVAL EINDHOVEN: VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Carnavalsvereniging D’Haone zet zich nog altijd in voor grootschalige evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het idee dat evenementen worden beperkt voor enkele verenigingen, gaat voor deze groep dus niet op. Daarom schijnen we met dit platform graag een warm licht op de vereniging en alles wat ze voor het carnavalsfeest in Lampegat betekenen.
Ook buiten het carnavalsseizoen om organiseert de vereniging genoeg leuke evenementen. Zo was er in juli van 2022 het Lampegat Tennis Open, een leuk feest met veel muziek en een zomers carnavalstintje. Maar wees niet bang, ook in de aanloop van en tijdens carnaval is er veel moois te beleven.

HAONE BOERE BLAOS FESTIJN

Twee weken voor carnaval Eindhoven is er het Haone Boere Blaos Festijn. Ieder jaar wordt het publiek uitgedaagd zich te kleden in een bepaald thema. Het is een avond vol gezelligheid en muziek, waarbij er een wisselbokaal is voor de best geklede kapel.
Daarnaast is er genoeg eten en drinken om met goede moed de dag tegemoet te gaan. Het festijn is bovendien geschikt voor de hele familie. Voor de allerkleinsten onder ons is er dan ook een DJ en een leuke workshop.

D’HAONE TIJDENS CARNAVAL

Tijdens carnaval zelf kun je ook genieten van de sferen die carnaval D’Haone met zich meebrengt. Blaasmuziek is iconisch voor carnaval en daarom mag het ook hier niet aan ontbreken. Zowel echte Lampegatters als nieuwkomers kunnen daarom volop genieten van muziek op verschillende locaties door Eindhoven.
De evenementen van D’Haone zijn toegankelijk voor iedereen en vormen het muzikale hart van Lampegat. Blijf dus op de hoogte van waar je de evenementen kunt vinden. Ook als je hier niet bij kunt zijn, biedt ons platform toch een manier om van de sfeer te genieten.

D’HAONE BRUNCH

Voor een gezellige sfeer en een goede bodem, kun je terecht bij D’Haone brunch op de Markt. Op de zondag kun je voor een voordelige prijs broodjes, ei en drank halen. Naast een stevige brunch, kun je er ook een gezellige ambiance vinden.
De brunch is een ideale manier om de dag goed te beginnen. Zo heb je de energie en de goede moed om ook op zondag Lampegat in te duiken. Carnaval met D’Haone maakt carnaval in Eindhoven voor iedereen leuker.