De Lens van Lampegat

Carnaval in Eindhoven

De Lens van Lampegat

door: Leon Koop
 
In de kleurrijke mozaïek van opvallende personages die jaarlijks de straten van Lampegat sieren, schittert Ralph Buisman als een ware icoon. Mijn eerste ontmoeting met Ralph dateert van enkele jaren geleden bij de Bolhoedjes. Sindsdien is hij niet alleen een bekend gezicht geworden tijdens carnaval, maar ook een onmisbare schakel tijdens dit volksfeest in Lampegat. Hoewel hij zijn baan bij de grootste kabelaar van Nederland heeft opgegeven, heeft hij zijn ware passie omarmd: fotografie. Ralph is niet zomaar een fotograaf; hij is een verhalenverteller die door zijn lens de ziel van het carnaval vastlegt.
 
Ralph’s liefde voor fotografie is diepgeworteld en strekt zich uit over vele jaren. Zijn lens heeft duizenden beelden vastgelegd, die de harten van carnavalsliefhebbers veroveren. Hij is overal, altijd paraat met zijn trouwe metgezel: zijn camera. Of het nu het Federatiebal in het Parktheater, 3 Uurkes Vurraf, of de levendige straten van Eindhoven zijn, Ralph is altijd in beweging, altijd op zoek naar het perfecte moment om vast te leggen.
Creativiteit stroomt door Ralph’s aderen, en hij schuwt het niet om innovatieve manieren te vinden om de beste foto’s te maken. Tijdens 3 Uurkes Vurraf zag ik hem met een opvallend apparaat, als een moderne Don Quichot met zijn telescopische camera boven het feestende publiek uitstekend. Hoewel zijn kunstzinnige aanpak bewondering oogst, is het niet altijd zonder controverse. De EMG Group keek niet bepaald met plezier toe toen Ralph’s uitgebreide statief hun zichtlijnen verstoorde tijdens de live uitzending. Maar Ralph laat zich niet uit het veld slaan; hij blijft trouw aan zijn passie en deelt zijn werk gul met anderen.
 
Het is deze vrijgevigheid die Ralph siert. Terwijl velen gretig graaien naar de mooiste herinneringen op het internet, pleit hij voor eenvoudige erkenning: fotocredits. Het is voor hem maar vooral voor zijn collega’s de kers op de taart, een kleine daad van waardering voor hun inspanningen. Zijn sociale media-accounts getuigen van zijn onvermoeibare toewijding, met honderden foto’s die vaak rond de klok van 03.00-04.00 worden gedeeld. Ralph is een ware nachtuil, wakker terwijl anderen slapen, zijn passie voor het vastleggen van momenten kent geen rust.
Maar Ralph is meer dan alleen de fotograaf van het carnaval. Buiten de festiviteiten biedt hij zijn diensten aan voor huwelijksreportages, bedrijfsevenementen en familiefoto’s. Zijn website is een ware schatkamer van zijn veelzijdige talenten, waarbij hij zijn creativiteit en vakmanschap tentoonspreidt in elke opdracht die hij aanneemt. Meer zien, neem een kijkje op zijn sociale kanalen (www.facebook.com/rhbfoto, www.instagram.com/ralphbuisman) of neem een kijkje op zijn website!
 
Ralph Buisman is niet zomaar een naam in Lampegat; hij is een legende. Zijn lens vangt niet alleen beelden, maar ook emoties, verhalen en de essentie van het carnaval. Hij is de stille getuige van vreugde, kleur en verbondenheid, en zijn werk is een blijvende herinnering aan de magie van deze bijzondere viering.
 
Dus, laten we een toost uitbrengen op Ralph Buisman, de Lens van Lampegat, wiens passie en toewijding de ziel van het carnaval vangen en ons voor altijd laten genieten van de prachtige momenten die hij heeft vastgelegd. En voor degenen die nog een fotoreportage nodig hebben, zoek niet verder dan Ralph’s website, waar zijn talent en professionaliteit schitteren als de sterren aan de carnavalshemel.
📷 Ralph niet, waarschijnlijk een bekende. 😉
Carnaval in Eindhoven