Nog efkes en dan is het weer zover Carnaval 2024

Carnaval in Eindhoven

Terwijl de kou nog steeds zijn grip op Lampegat heeft, brengen we alvast wat warmte in de harten van feestvierders met een voorproefje van het kleurrijke spektakel dat ons te wachten staat tijdens het Carnaval van 2024. Zittend onder een met rode lampen verwarmd luifel op deze zaterdagmiddag deel ik graag met jullie de opwinding die nu al heerst op de gezellige terrassen van de markt in Eindhoven.

 

Het lijkt wat vroeg om nu al over carnaval te schrijven, maar de verzoeken van nieuwsgierige Facebook-lezers na mijn vorige artikel over mijn eerste carnavalservaring zijn niet te negeren. Dus hier ben ik dan, om jullie mee te nemen naar de bruisende wereld van het carnaval in Lampegat, nu nog even gewoon Eindhoven.


Hebben jullie er al zin in. De eerst feestjes al weer achter de rug. Het geweldige feest van de Carnavalsvereniging d’ Haone in het PSV Stadion of het Liedjesfist 2024. Ook de Lampegatse Vrouwkes Zitting in de DomusDela zal zeker ook een groot succes worden morgenavond.
Het enthousiasme voor het naderende carnaval groeit. Onder het genot van een drankje bij een van de bekende kroegen op de markt, laten we ons alvast onderdompelen in de feestelijke sfeer die ons te wachten staat.

 

 

Het is bijna zover! Carnaval, het gezelligste feest van het jaar, staat voor de deur. Vijf dagen lang staat Lampegat in het teken van uitbundig feesten. Dit jaarlijkse spektakel, ook wel het grootste ORANJE-BLAUWE carnavalsfeest van Nederland genoemd, zorgt ervoor dat Eindhoven bruist en borrelt van energie.
Dus, haal je gekste verkleedpak uit de kast en duik van 9 februari 2024 tot en met 13 februari 2024 de stad in.

 

Vier feest in de vier fantastische feesttenten, geniet van het spetterende Stratumseind, vermaak je op het Wilhelminaplein zolang het nog kan en ontdek de gezellige markt met zijn kroegen waar je samen met anderen kunt feesten, ontmoeten, proosten, zingen, dansen, hosten en vooral veel plezier maken.

Het centrum van Eindhoven ondergaat een spectaculaire transformatie tot een gigantisch festivalterrein. Jong en oud kunnen zich verheugen op knallende programma’s met fantastische optredens.

 

Lampegat staat garant voor een heerlijke ambiance waar voor ieder wat wils is. Bezoek de Salon op het Plein, ontdek de Tent op de Mèrt, beleef de spectaculaire nieuwkomer Carnaval In d’n Schuur die een geweldig programma voor ons in petto heeft , met o.a John de Beever. Meer informatie vindt je op de website van D’n Schuur. Of proef de gezelligheid in de Bavaria Bierhal op het Stadhuisplein. Raadpleeg de agenda voor de meest actuele informatie over activiteiten en locaties! En laten we de verenigingen zoals PSV Carnaval niet vergeten die elk jaar weer zorgen voor een geweldig feest.

 

Niet alleen uit binnen- en buitenland stromen families, verenigingen en vriendengroepen naar het centrum van Eindhoven, maar ook de expats hebben er zin in. Het gastvrije oranje/blauwe legioen staat klaar om iedereen hartelijk te ontvangen en samen het Lampegats feest te vieren. Het aftellen is begonnen, Lampegat maakt zich klaar voor hét carnavalsfeest van 2024!