Locaties

Lampegat, tenten en pleinen, cafe’s en feestzalen: Wat  is waar te vinden!

Tenten

Lampegat is uniek in zijn aanbod, met meerdere tenten verdeeld over de pleinen van de stad met ieder hun eigen identiteit en hun eigen tradities en feest. De tent die al het langst bestaat en een zo’n breed mogelijke doelgroep heeft tijdens de carnaval is de tent op de markt.

Later zijn daar voor de traditionele carnavalfans de Salon op het Plein op het Wilhelminaplein bijgekomen, voor de jongere carnavalsvierders de Bavaria Bierhal op het Stadhuisplein en sinds 2023 is In d’n Schuur erbij gekomen voor de Paterskerk, een tent voor en door Lampegatters.

Dan is er ook nog de Effenaar waar de Bolhoedjes 5 dagen lang feesten een uiteraard is er ook op het Stratumseind van alles te beleven in een van de vele kroegen die de legendarische stapstraat rijk is, maar vergeet ook niet de cafés op de Markt, het Wilhelminaplein, het Stationsplein of elders in het mooie Lampegat. Kortom: loop je door Eindhoven met carnaval dan is de kans groot dat de carnavalssfeer je vanzelf tegemoet komt!

5 dagen feest!

Vrijdagmiddag om 3 uur begint inmiddels traditiegetrouw het feestgedruis met de opening door Omroep Brabant: het wereldberoemde 3 Uurkes Vurraf. Geen kaartjes weten te bemachtigen: In d’n Schuur en de rest van de stad ben je van harte welkom. Tot dinsdagnacht als het lempke dooft is er in Eindhoven van alles te beleven. De programma’s van de meeste locaties hebben we op onze site staan, missen we nog iets: Laat het weten!

2 mannen van dolle 3s arm in arm tijdens carnaval in lampegat door rhbfoto